ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul cancelar german Gerhard Schroeder critică, într-un interviu, America, pentru politica sa comercială, declarând că Germania „nu poate suporta să fie tratată ca o țară ocupată”.

„Când mă uit la acțiunile ambasadorului SUA în Germania, am impresia că el se crede mai mult un ofițer de ocupației decât un ambasador al Statelor Unite într-un stat suveran”, a spus Schroeder, citat de Die Welt, preluat de prestonbusinessreview.com,

Fostul cancelar a cerut politicienilor germani să caute aliați cu interese similare și a nominalizat China, afectată la fel de mult de restricțiile comerciale impuse de Washington.

Schroeder, care a ocupat funcția de cancelar al Germaniei în perioada 1998-2005, devenit ulterior președinte al board-ului Nord Stream, consorțiul controlat de Gazprom și prin care s-a construit o conductă ce duce gaze prin Marea Baltică din Rusia în Germania, sfătuiește guvernul de la Berlin să nu închidă ușa investitorilor chinezi.

În interviul acrodat agenției Reuters, fostul lider german a declarat că investitorii chinezi sunt de preferat „lăcustelor americane”.