Fostul cancelar german Gerhard Schroeder critică, într-un interviu, America, pentru politica sa comercială, declarând că Germania „nu poate suporta să fie tratată ca o țară ocupată”.

„Când mă uit la acțiunile ambasadorului SUA în Germania, am impresia că el se crede mai mult un ofițer de ocupației decât un ambasador al Statelor Unite într-un stat suveran”, a spus Schroeder, citat de Die Welt, preluat de prestonbusinessreview.com,

Fostul cancelar a cerut politicienilor germani să caute aliați cu interese similare și a nominalizat China, afectată la fel de mult de restricțiile comerciale impuse de Washington.

Schroeder, care a ocupat funcția de cancelar al Germaniei în perioada 1998-2005, devenit ulterior președinte al board-ului Nord Stream, consorțiul controlat de Gazprom și prin care s-a construit o conductă ce duce gaze prin Marea Baltică din Rusia în Germania, sfătuiește guvernul de la Berlin să nu închidă ușa investitorilor chinezi.

În interviul acrodat agenției Reuters, fostul lider german a declarat că investitorii chinezi sunt de preferat „lăcustelor americane”.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.