ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O tânără creștină de 18 ani din Canberra, capitala federală a Australiei, a fost concediată după ce a postat pe FaceBook un mesaj publicitar la coaliția „It’s OK to vote No” („E în regulă să votezi NU”) care se opune legalizării „căsătoriei” între persoane de același sex în Australia la referendumul ce are loc în această perioadă.

După câteva zile angajatoarea i-a comunicat printr-un mesaj pe chat-ul Facebook că este concediată întrucât are „puncte de vedere homofobe care sunt dăunătoare pentru afacere dacă sunt făcute publice”, scrie Cultura Vieții.

Mai jos mesajul din partea angajatoarei către angajată:


La data concedierii, filtrul expirase de mult și nu mai era activ.

Atât Madeline cât și angajatoarea sa, Madlin Sims, pretind că au acționat „moral”.

„Nu mă tem să îmi afirm credințele și să fiu creștină”, a spus Madeline pentru presă. „A fost ceva peste care nu am putut trece, moral”, a fost replica angajatoarei.

Madeline lucra de puțin timp pentru Capital Kids Parties, o firmă care organiza petreceri pentru copii.

După ce a concediat-o, Madlin a postat următorul mesaj public, în care afirmă că „votul contra este homofobic” și „a-ți face publică dorința de a vota „NU căsătoriei între persoane de același sex” este pentru mine discurs al urii”. După care argumentează de ce opiniile creștine ale fostei angajate sunt „demonstrate prin statistici că au efecte oribile” asupra tinerilor homosexuali.