ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Situația se complică în Spania pentru Carles Puigdemont, acuzat de rebeliune de autoritățile Spaniole, după ce autonomia Catoloniei a fost proclamată, forțând Guvernul de la Madrid să ia o măsură fără precedent de la sfârșitul dictaturii lui Franco încoace.

Carles Puigdemont ar putea primi azil politic în Belgia, dacă va fi cazul, a declarat ministrul belgian pentru migrație, Theo Francken, deși în acest moment nu există vreo intenție declarată a liderului catalan de a recurge la acest gest, scrie Reuters. 
 
„Nu este nerealist dacă te uiți la situație. Vorbeau deja despre o condamnare la închisoare”, a declarat Francken, comentând că „întrebarea este în ce măsură va avea un proces echitabil” în Spania. 

Uniunea Europeană nu recunoaște însă independența Cataloniei, a anunțat Donald Tusk, președintele Consiliului European, îndemnând totuși Guvernul de la Madrid să nu recurgă la forță în criza separatistă.

Referindu-se la decizia de proclamare a independenței Cataloniei, Donald Tusk a transmis prin Twitter: „Pentru UE, nu se schimbă nimic. Spania rămâne singurul nostru interlocutor".