ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Realizatorii emisiunii Neo Magazine Royale, difuzată de postul german de televiziune ZDF, au realizat un clip în care Germania și fostul ministru de finanțe, Yanis Varoufakis, sunt prezentați în mod satiric.

Germanii sunt ironizați pentru șabloanele cu care sunt cunoscuți: "Suntem germani, suntem oameni de încredere, rezistenți ca oțelul, tari ca pielea, suntem mereu la timp".

"Suntem cunoscuți în întreaga lume pentru limba noastră melodioasă, ușor de învățat și pentru simțul umorului pe care îl avem" sau "Da, unii dintre noi chiar fac sex cu cele mai apropiate rude. E o veche tradiție germană" sunt doar câteva dintre ironiile pe care realizatorii le rostesc la adresa propriei țări. "Am început două războaie mondiale și aproape le-am câștigat pe amândouă", râd realizatorii emisiunii Neo Magazine Royale.

În partea a doua, realizatorii ironizează imaginea pe care fostul ministru grec, Yanis Varoufakis, o are în presa germană: "Te rog, ia-ne toate economiile, doar lasă-ne în pace!"