ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În acest început de an se observă o creștere importantă a numărului de refugiați care au sosit în Grecia și Italia față de nivelul înregistrat anul trecut în aceeași perioadă. Peste 110.000 de migranți și refugiați au sosit în cele două țări, a anunțat Organizația Internațională pentru Migrații (OIM), relatează Reuters.

Numărul include 102.500 de persoane care au acostat pe insulele elene Samos, Kos și Lesbos și alte 7.500 de persoane care au sosit în Italia, a precizat OIM într-un comunicat.

"În aceeași perioadă, au murit peste 410 migranți și refugiați. Ruta dintre Turcia și Grecia rămâne cea mai periculoasă, cu 321 de morți", a precizat organizația.

În 2015, în Europa au sosit 100.000 de persoane de la începutul anului și până în luna iunie, a precizat OIM.

 Un purtător de cuvânt al organizației, Itayi Viriri, a precizat că acest prag de 100.000 de migranți a fost depășit în pofida condițiilor meteorologice înregistrate pe mare, în ultima perioadă, pe ruta dintre Libia și Italia.

Migranții care sosesc în Italia se află adesea "într-o stare precară, după ce au fost supuși unor violențe de către traficanți în Libia", a subliniat OIM, adăugând că femeile fac obiectul unui trafic de persoane.