ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Numărul migranților și refugiaților care au pătruns anul acesta în Europa - pe uscat și pe mare - a depășit pragul de un milion, anunță Organizația Internațională pentru Migrații, conform BBC News.

BBC precizează că este vorba de patru ori mai mulți migranți decât au sosit pe bătrânul continent anul trecut.

Vasta majoritate a migranților a ajuns în Europa pe mare - peste 800.000 de persoane au traversat marea din Turcia în Grecia. Cei mai mulți dintre migranți sunt originari din Siria, Irak și Afganistan.
 
În total, 3.695 de migranți s-au înecat anul acesta sau sunt dați dispăruți, potrivit OIM.

Acest prag simbolic a fost depășit luni, potrivit OIM, care precizează că numărul total al migranților care au sosit pe mare și pe uscat a ajuns la 1.005.504. Acești migranți au pătruns pe teritoriul Europei prin șase țări - Grecia, Bulgaria, Italia, Spania, Malta și Cipru.

Aproximativ 455.000 dintre acești refugiați provin din Siria, iar alți peste 186.000 din Afganistan.

În fața acestui aflux de migranți, unele state UE au construit garduri și au introdus controale la frontieră - în pofida faptului că fac parte din spațiul de liberă circulație Schengen.