ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Al doilea an al pandemiei de COVID-19 ar putea fi și ''mai dur'' în comparație cu primul, dat fiind modul în care noul coronavirus se răspândește, în special în emisfera nordică, pe măsură ce intră în circulație variante mai contagioase, a indicat miercuri Organizația Mondială a Sănătății (OMS), citată de Reuters.

„Intrarea în cel de-al doilea an ar putea fi chiar mai dură, având în vedere unele dintre dinamicile transmisiei", a declarat directorul OMS pentru urgențe sanitare, Michael Ryan în cadrul unui eveniment în social media.

În ultima sa actualizare epidemiologică, emisă în cursul nopții, OMS a indicat că după două săptămâni în care au fost consemnate mai puține infecții, aproximativ cinci milioane de cazuri noi au fost raportate săptămâna trecută.

"După sărbători, în unele țări situația va fi mult mai rea înainte de a deveni mai bună", a declarat Maria Van Kerkhove, directoarea departamentului tehnic de combatere a pandemiei de COVID-19 din cadrul OMS.