ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Organizația Mondială a Sănătății a precizat că numărul infectărilor cu virusul zika în America Centrală, de Nord și de Sud ar putea ajunge la trei sau patru milioane de persoane. Mai mult, jumătate dintre ele s-ar putea înregistra doar în Brazilia, cea mai afectată țară.

Virusul a ajuns și în Europa, mai precis în șase țări s-au confirmat prezența virusului Zika la 23 de europeni care au călătorit în America Latină.
 
Virusul este considerat periculos mai ales pentru femeile însărcinate. Experții OMS susțin că există o legătură între infectarea cu acest virus și explozia de cazuri de microcefalie la copiii născuți în America Latină.

Pe de altă parte, experții americani se tem că pe lângă modalitatea clasică de infectare - înțepătura de țânțar - virusul s-ar putea transmite și direct de la om la om, fie prin transfuzii cu sânge infectat, fie prin contact sexual.