Organizația Mondială a Sănătății a precizat că numărul infectărilor cu virusul zika în America Centrală, de Nord și de Sud ar putea ajunge la trei sau patru milioane de persoane. Mai mult, jumătate dintre ele s-ar putea înregistra doar în Brazilia, cea mai afectată țară.

Virusul a ajuns și în Europa, mai precis în șase țări s-au confirmat prezența virusului Zika la 23 de europeni care au călătorit în America Latină.
 
Virusul este considerat periculos mai ales pentru femeile însărcinate. Experții OMS susțin că există o legătură între infectarea cu acest virus și explozia de cazuri de microcefalie la copiii născuți în America Latină.

Pe de altă parte, experții americani se tem că pe lângă modalitatea clasică de infectare - înțepătura de țânțar - virusul s-ar putea transmite și direct de la om la om, fie prin transfuzii cu sânge infectat, fie prin contact sexual. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews