ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


OMS declară război „ridicării cotului” sau salutului caraghios si absurd - care a devenit parte a obiceiurilor cetățenilor din întreaga lume de la începutul pandemiei. Obicei preluat chiar și de liderii europeni care au vrut să arate că respectă regulile și distanțările, salutându-se cot in cot la reuniunile din ultima perioadă. Infomația este publicată de site-ului italian Il Messaggero.

Dar, potrivit directorului Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) ), Tedros Adhanom Ghebreyesus, acest mod de a saluta ar fi vehiculul contagiunii și ar trebui evitat complet. „Salutul cu cotul este o practică adoptată și de mulți șefi de stat, totuși este un gest care ar trebui evitat”, spune Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS,  repostând un tweet al economistului Diana Ortega, care scria că „salutând oamenii, e mai bine să eviți să-ți atingi coatele, deoarece asta te face să te afli la mai puțin de un metru distanță unul de celălalt ”. Ortega spunea și că pentru a saluta oamenii ar fi de preferat gestul „așezării mâinii pe inimă”.

Mai mult, șeful OMS spune acum că acest contact dintre coate vine în conntradicție cu „prevederile comportamentale ale guvernelor, care recomandă utilizarea cotului pentru a împiedica pulverizarea particulelor mucoase”. Strănutul pe partea interioară a cotului și folosirea sa pentru a-i saluta pe alții ar duce la „o utilizare paralelă și promiscuă a articulației cubitale care ar putea fi o sursă de risc și cauză de contagiune, deoarece nu este nici igienică, nici sigură”. 

Prin urmare, acest salut trebuie interzis, consideră șeful OMS.