ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Organizația Mondială a Sănătății a precizat că vaccinurile anti-COVID nu sunt importante pentru copiii și adolescenții sănătoși, dar foarte recomandate pentru „persoanele însărcinate”.

Potrivit ghidurilor actualizate ale OMS cu privire la vaccinurile anti-COVID-19, „copiii și adolescenții sănătoși cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 17 ani” se încadrează acum în „grupul cu prioritate scăzută” la vaccinarea anti-COVID-19.

În urma ultimei întruniri din 20-23 martie, Grupul Consultativ Strategic de Experți în Imunizare (SAGE) al OMS a elaborat un „ghid revizuit privind prioritizarea utilizării vaccinurilor anti-COVID-19”.

„Actualizat pentru a reflecta faptul că o mare parte a populației este fie vaccinată, fie infectată anterior cu COVID-19, sau ambele situații, ghidul revizuit subliniază din nou importanța vaccinării, inclusiv cu rapeluri suplimentare, a celor încă expuși riscului de boală severă, mai ales a adulților în vârstă și a celor cu afecțiuni subiacente”, a declarat Dr. Hanna Nohynek, președintele SAGE.

„Țările trebuie să ia în considerare contextul lor specific pentru a decide dacă să continue vaccinarea grupurilor cu risc scăzut, cum sunt copiii și adolescenții sănătoși, fără a compromite vaccinările de rutină, care sunt atât de esențiale pentru sănătatea și bunăstarea acestei grupe de vârstă”, a adăugat aceasta, potrivit LifesiteNews.   

Totuși, deși SAGE plasează copiii și adolescenții cu vârsta între 6 luni și 17 ani în „grupul lor cu risc scăzut” în ceea ce privește COVID-19, Grupul susține în mod eronat că „dozele primare și de rapel sunt sigure și eficiente pentru copii și adolescenți”.

Studiile au arătat că vaccinurile anti-COVID pot provoca inflamații ale inimii la tineri, în special la băieți, dar și la femeile tinere. Mai mult, o analiză a datelor a arătat că vaccinurile de rapel anti-COVID sunt mult mai periculoase pentru tineri decât virusul.

SAGE a stabilit că noul grup cu prioritate ridicată include, printre alții, adulți în vârstă, persoane cu comorbidități relevante, sugarii sub 6 luni și așa-numitele „persoane însărcinate”.

„Vaccinarea persoanelor însărcinate – inclusiv cu o doză suplimentară dacă au trecut mai mult de 6 luni de la ultima doză – le protejează atât pe acestea, cât și pe făt, contribuind în același timp la reducerea riscului de spitalizare a sugarilor pentru COVID-19”, menționează, în mod șocant, SAGE.

Aprobarea de către OMS a vaccinurilor anti-COVID pentru femeile însărcinate vine în ciuda datelor alarmante din întreaga lume, care indică faptul că serurile experimentale duc la rate mai mari de avorturi spontane și de nașteri de copii morți și la rate mai scăzute ale natalității.