ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Masca în sine nu ne poate proteja de COVID-19, avertizează Organizația Mondială a Sănătății, care insistă asupra necesității respectării distanțării sociale, scrie BBC news. ”Masca în sine nu te poate proteja de COVID-19. Păstrează distanța de cel puțin un metru față de ceilalți”, ne sfătuiește OMS.

Organizația reamintește că în această perioadă trebuie să ne spălăm ”des și bine” pe mâini, chiar și când purtăm mască, deși inițial se spunea că purtarea măștii este necesară pentru a nu ne infecta cu noul coronavirus.

De la începutul pandemiei de coronavirus, sfatul oficial al Organizației Mondiale a Sănătății a fost acela că doar două tipuri de persoane ar trebui să poarte mască: cei bolnavi, care prezintă simptome, și cei care au grijă de persoane suspectate de infectare cu covid-19.

Nimeni altcineva nu trebuie să poarte o mască, iar experții au dat mai multe motive pentru asta.

Primul ar fi că o mască nu este considerată ca o protecție imbatabilă, având în vedere că cercetările actuale arată că virusul este răspândit prin picături și contactul cu suprafețele contaminate. Deci ar putea proteja, dar numai în anumite situații, cum ar fi atunci când cineva se se află foarte apropiat de alte persoane sau când o persoană infectată strănută sau să tușește în fața unor alte persoane. Acesta este motivul pentru care experții spun că spălarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun este mult mai eficientă.

În al doilea rând, susțin experții, îndepărtarea unei măști necesită o atenție specială pentru a evita contaminarea mâinilor și, de asemenea, poate generrra un sentiment fals de siguranță, în cazul în care este ignorată sau uitată practicarea unei bune igiene.

Pe fondul acestui avertisment al OMS, marți, Israelul a suspendat temporar cerința de a purta măști în public, ca răspuns la un val de căldură ce a cuprins țara.
 
Cerința de a purta măști va fi relaxată până cel puțin vineri, a precizat Ministerul Sănătății. Anunțând decizia, ministrul sănătății Yuli Edelstein a subliniat că, deși măsurile de protecție împotriva coronavirusului trebuie luate în serios, „valul de căldură poate fi el însuși periculos”.

Serviciul meteorologic israelian a emis avertizări de caniculă pentru mai multe regiuni pentru restul săptămânii, în timp ce se așteaptă ca temperatura să urce la 40 de grade Celsius până vineri.