ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Teroriștii grupării Statul Islamic joacă un rol major pe piața traficului de carne vie. Iar fetele pe care le răpesc sunt vândute în adevărate ”piețe de sclavi” chiar și în schimbul unui pachet de țigări.
 
Despre soarta tinerelor răpite în Irak şi Siria de militanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic, vândute pe piața de sclavi, a vorbit Zainab Bangura, emisar ONU pentru combaterea agresiunilor sexuale, conform Russia Today.

”Răpirea tinerelor a devenit o strategie de bază a ISIS în recrutarea membrilor din Irak şi Siria, în ultimele 18 luni”, a spus Zainab Bangura. El a explicat că răpirea tinerelor de către SI are loc în momentul ocupării unor noi teritorii.
 
Apoi, acestea sunt vândute pe sume extraordinar de mici, uneori de valoarea unui pachet de ţigări sau pentru sume cuprinse între sute ori mii de dolari, a adăugat oficialul ONU. Ea a vizitat mai multe zone din Siria și Irak, unde a stat de vorbă cu adolescente care au reușit să scape din mâinile jihadiștilor ISIS.
 
Se estimează că Statul Islamic a răpit aproximativ 2.500 de tinere, alte câteva mii fiind date dispărute.

Islamiştii continuă să joace un rol important pe piaţa traficului de carne vie prin numărul adolescentelor răpite în timpul atacurilor recente, dar cifrele exacte rămân deocamdată necunoscute, a precizat Bangura.