ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiați, Consiliul Europei și Biroul pentru instituții democratice și drepturile omului al OSCE au solicitat Ungariei să pună punct practicilor legate de imigranți și refugiați ce favorizează xenofobia, informează AFP, citată de Agerpres.

Cele trei structuri au cerut guvernului ungar să stopeze ”politicile și practicile care promovează intoleranța și xenofobia față de refugiați și migranți”.

Ele vor ca liderii de la Budapesta să dea dovadă de ”un adevărat spirit de umanitate prin ajutorarea celor forțați să-și părăsească țara împotriva voinței lor” și să contribuie la eforturile comune de primire a sutelor de mii de imigranți.

Cele trei structuri acuză conducerea ungară că, în luna decembrie, a demarat o campanie publică ce-i asimilează pe cei care fug de războaie și conflicte cu criminalii, invadatorii și teroriștii. Ele susțin că nu este prima campanie de acest fel și că sunt vizați și imigranții, nu doar refugiații.

Ungaria se opune planului de distribuire a 160.000 de refugiați între statele membre ale UE. De asemenea, ea a a ridicat un gard de sârmă ghimpată la frontierele sale cu Serbia și Croația pentru a opri afluxul de imigranți și refugiați.