ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția din din Chicago a reținut patru persoane suspectate că au transmis LIVE pe Facebook un filmuleț în care un tânăr cu probleme psihice este bătut și torturat, obligat să strige  "Fuck white people!", "Fuck Donald Trump".

Înregistrarea arată cum victima, un tânăr alb, aflat pe un scaun, intr-un colț al unei camere, legat, este lovit în mod repetat și îi este tăiat părul de către agresori, toți afroamericani.

La un moment dat, victima este amenințată cu un cutit și i se cere să-l înjure pe Trump. De asemenea, bărbatul este obligat să bea apă din toaletă. 
"Acest filmuleț, care redă un atac brutal asupra unui adult, care are unele afecțiuni mentale, a fost difuzat pe rețelele de socializare", a anunțat miercuri, comandantul poliției din Chicago, Eddie Johnson. Cele patru persoane reținute sunt două fete și doi băieți.
 
Filmarea a durat mai bine de 30 de minute, spectacolul grotesc, și de o violență greu de imaginat fiind transmis live pe rețelele de socializare de una dintre agresoare, care filma cu telefonul și promitea internauților că va răspunde în direct la orice comentarii sau întrebări. "Sora mea spune că nu e amuzant ce facem", se aude la un moment dat, spunând, tânăra care filma. Iar răspunsul unuia dintre atacatori, in timp ce își tortura victima, a fost: "spune-i lui Donald Trump că nu e amuzant", 

Victima acestui atac barbar, în vîrstă de 18 ani, locuiește într-o o suburbie a Chicago, și era coleg de clasă cu unul dintre agresori. El a fi fost ținut prizonier în apartament pentru cel puțin 24 de ore.

Autoritățile nu cred că agresiunea este motivată politic, în ciuda remarcilor legate de Donald Trump.