ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statele Unite militarizează Europa împotriva Rusiei, într-o acțiune fără precedent de la terminarea Războiului Rece. Planul Pentagonului: desfășurarea permanentă a trupelor, tancurilor și blindatelor de-a lungul graniței de Est a NATO.

Statele Unite vor desfășura permanent o brigadă de blindate în Europa de Est, începând din februarie 2017, în cadrul eforturilor de disuasiune vizând Rusia. Acesta este cel mai nou plan al Pentagonului, despre care au aflat ziariștii de la Wall Street Journal. Această desfășurare de forțe nu s-a mai întâlnit din epoca Războiului Rece, notează ziarul american.
 
Planul prevede desfășurea a circa 4.200 de soldați în șase dintre statele membre NATO din Europa de Est:
Lituania, Estonia, Letonia, Polonia, Româniași Bulgaria. Generalul Ben Hodges, comandatul forțelor SUA din Europa, a explicat că obiectivul va fi acela de a crea " o prezență constantă a forțelor americane de-a lungul granițelor de est ale NATO".

Anterior, oficiali din Pentagon au anunțat că administrația Obama va suplimenta, în anul 2016, armamentul greu dislocat în țările NATO din centrul și estul Europei. Potrivit unor surse din Departamentul Apărării, printre țările vizate, se numără România, Ungaria și cele trei state baltice. În plus, Pentagonul a cerut o suplimentare de patru ori a bugetului apărării, tocmai pentru a suplimenta prezența din Europa de Est.