ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele SUA, Barack Obama, a ordonat administrației sale să primească cel puțin 10.000 de refugiați sirieni anul următor, a anunțat Casa Albă, citată de AFP.

Purtătorul de cuvânt, Josh Earnest, a apus că Obama a ordonat ca numărul celor admiși să crească de la 1.500, în acest an fiscal, la 10.000 în următorul. 

"Președintele a informat echipa că ar vrea să acceptăm cel puțin 10.000 de refugiați în următorul an fiscal, ce începe la 1 octombrie", a spus Earnest.

Statele Unite au fost criticate dur pentru faptul că nu acceptă mai mulți imigranți, deși unii îi consideră direct răspunzători pentru drama prin care trece Siria.

În mod normal, SUA acceptă cam 70.000 de refugiați din conflicte și persecuții pe an, dar nu a primit prea mulți sirieni.Refugiații din această zonă trec prin controale stricte de securitate, pentru a fi excluși extremiștii, chiar și după ce s-au înregistrat la ONU. ONU estimează că peste 4 milioane de sirieni au părăsit țara din cauza conflictului ce durează de patru ani.