ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Barack Obama anunță măsuri radicale împotriva proliferării armelor de foc în SUA. Președintele SUA vrea să ocolească Congresul american și să interzică printr-o hotărâre executivă ca armele să fie vândute pe internet sau la expoziții fără verificări riguroase.

În schimb, opoziția îl acuză că planul său este neconstituțional și spune că îl va ataca în instanță.

Obama a declarat că proiectul său respectă Constituția americana și mai ales al Doilea Amendament, care garantează dreptul de a purta o armă de foc, acesta urmând să fie detaliat în zilele urmatoare.

Barack Obama intenționează mai mult ca oricând să reducă pe cât posibil crimele comise cu arme de foc. Cu riscul de a declanșa un război politic, președintele ocolește Congresul și schimbă regulile cu privire la cumpărarea de armament sau de muniție.

"Deși trebuie să recunoaștem că nu va putea opri toate crimele violente din țară, că nu va preveni toate uciderile în masă, nu-i va împiedica pe toți infractorii să pună mâna pe o armă, dar va salva vieți", a declarat Obama, într-un discurs susținut de la Casa Albă.

Anul trecut s-au produs 355 de ucideri în masă cu arme de foc, pe teritoriul SUA. Cel mai grav atac armat din ultimul deceniu a fost comis în decembrie, la o clinică din orașul San Bernardino, când 14 persoane au fost omorâte.