ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Washington-ul deschide calea negocierilor cu teroriştii. De acum înainte, familiile ostaticilor americani vor putea plăti răscumpărări pentru eliberarea celor dragi. 

Anunţul a fost făcut de preşedintele Barack Obama, care a precizat, totuşi, că la nivel oficial se păstrează interdicţia de a negocia cu organizaţiile teroriste, informează CNN.
 
Decizia a fost luată după ce mai mulţi americani s-au plâns că au fost împiedicaţi de autorităţi să încerce eliberarea rudelor care fuseseră răpite. Măsura ar putea avea, însă, un efect contrar, fiindcă teroriştii ar putea intensifica numărul răpirilor, ştiind că vor fi plătiţi pentru eliberarea ostaticilor.

”Aceste familii au suferit destul şi nu ar trebui să se simtă niciodată ignorate de propriul guvern. Trebuie să facem mai mult în această privinţă şi tocmai de aceea am cerut o reevaluare a protocolului în cazul luării de ostatici. Suntem cu toţii în aceeaşi echipă şi familiile acestor americani sunt cele cărora le pasă cel mai mult de aducerea lor acasă. Aşa că trebuie să le tratăm drept partenerii noştri”,  a justificat Obama decizia.
 
Din 2009 și până în 2014, 25 de americani au fost răpiți de grupări teroriste.
Părinții și rudele ostaticilor au acuzat administrația SUA că au trimis, de fiecare dată, semnale contradictorii, că nu au simplificat cerințele familiilor care se confruntau cu birocrația și că există un singur birou guvernamental însărcinat cu dosarele răpirilor.