ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Barack Obama nu vrea drepturi pentru homosexuali doar în America. Aflat în Kenya, țara tatălui său, Obama a cerut  egalitate de drepturi și pentru homosexualii din Africa.

Președintele american i-a spus omologului său kenyan că statul nu are dreptul să pedepsească oameni ”pentru cei pe care îi iubesc”.

Potrivit The Guardian, în timpul vizitei pe care a făcut-o în Kenya, țara tatălui său, Obama a făcut apel la ”egalitate în drepturi” pentru homosexualii din Africa. El a comparat homofobia cu discriminarea rasială, fenomen pe care l-au cunoscut Statele Unite. Este pentru prima dată când un lider american face astfel de afirmații provocatoare chiar pe pământ african, notează ziarul britanic.
 
Președintele kenyan, Kenya Uhruri Kenyatta, i-a replicat ulterior liderului de la Casa Albă că, în țara sa, ”nici nu se pune problema drepturilor pentru homosexuali”.

La ora actuală, homosexualitatea este ilegală în marea majoritate a ţărilor africane. În Kenya, 9 din 10 oameni condamnă homosexualitatea.

Barack Obama a încheiat ziua de sâmbătă cu un dineu la palatul prezidenţial şi va părsi, duminică, Kenya pentru a merge în Etiopia, o altă aliată-cheie a Statelor Unite în lupta contra terorismului regional.