Barack Obama nu vrea drepturi pentru homosexuali doar în America. Aflat în Kenya, țara tatălui său, Obama a cerut  egalitate de drepturi și pentru homosexualii din Africa.

Președintele american i-a spus omologului său kenyan că statul nu are dreptul să pedepsească oameni ”pentru cei pe care îi iubesc”.

Potrivit The Guardian, în timpul vizitei pe care a făcut-o în Kenya, țara tatălui său, Obama a făcut apel la ”egalitate în drepturi” pentru homosexualii din Africa. El a comparat homofobia cu discriminarea rasială, fenomen pe care l-au cunoscut Statele Unite. Este pentru prima dată când un lider american face astfel de afirmații provocatoare chiar pe pământ african, notează ziarul britanic.
 
Președintele kenyan, Kenya Uhruri Kenyatta, i-a replicat ulterior liderului de la Casa Albă că, în țara sa, ”nici nu se pune problema drepturilor pentru homosexuali”.

La ora actuală, homosexualitatea este ilegală în marea majoritate a ţărilor africane. În Kenya, 9 din 10 oameni condamnă homosexualitatea.

Barack Obama a încheiat ziua de sâmbătă cu un dineu la palatul prezidenţial şi va părsi, duminică, Kenya pentru a merge în Etiopia, o altă aliată-cheie a Statelor Unite în lupta contra terorismului regional.