Preşedintele american Barack Obama l-a lăudat marţi pe omlogul său rus, Vladimir Putin, informează Politico.com.

Deşi SUA şi Rusia sunt într-o relaţie tensionată din cauza conflictului din Ucraina, Obama spune că a fost plăcut surprins de asistenţa oferită de liderul rus în încheierea acordului nuclear cu Iranul.

"Rusia a fost un real ajutor. O sa fiu sincer. Nu eram sigur că se va întâmpla asta având în vedere punctele de vedere diferite pe care le avem cu Rusia în acest moment legat de situaţia din Ucraina", a declarat Obama într-un interviu pentru New York Times.

"Putin şi Guvernul rus au reuşit să lase la o parte neînţelegerile într-o manieră ce m-a surprins şi nu am fi ajuns la acest acord dacă nu ar fi existat disponibilitatea Rusiei de a ne susţine pe noi şi pe ceilalţi membrii P5 în semnarea unei înţelegeri puternice" a mai spus Obama.

Obama a mai menţionat că se simte încurajat de faptul că Putin l-a sunat recent pentru a discuta despre Siria, ţară ce s-a bucurat multă vreme de sprijinul Rusiei în timp ce continuă să se târască printr-un război civil.

"Cred că a realizat (n.r.Putin) că regimul Assad pierde din ce în ce mai multe teritorii în Siria. Acest lucru ne oferă şansa de a purta o discuţie serioasă cu ei", a mai explicat liderul american.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews