ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Barack Obama a afirmat luni că Statele Unite sunt pregătite să colaboreze cu orice stat, inclusiv cu Rusia și Iran, pentru a rezolva conflictul din Siria, transmite BBC.

Adresându-se liderilor prezenți la New York, la Adunarea Generală a ONU, Obama a spus că va fi necesară ajungerea la un compromis pentru a se pune capăt războiului civil din Siria.
 
”Statele Unite sunt pregătite să lucreze cu orice națiune, inclusiv Rusia și Iran, pentru a rezolva conflictul”, a afirmat liderul de la Casa Albă. ”Trebuie însă să recunoaștem că după atâta vărsare de sânge și atâta carnagiu, nu poate exista o revenire la status quo-ul de dinainte de război”, a mai spus el.
 
”Dacă nu vom colabora mai eficient, vom suferi toți consecințele”, a avertizat liderul american. ”Indiferent de cât de puternici suntem din punct de vedere militar, de cât de puternică este economia noastră, înțelegem că SUA nu pot rezolva singure problemele lumii”, a continuat Obama. Liderul american și-a continuat discursul, calificându-l pe președintele sirian Bashar al-Assad ”un tiran”, care a lansat bombe asupra copiilor.

”Nu există loc pentru găzduirea unui cult apocaliptic precum ISIL (Statul Islamic, SI), iar Statele Unite ale Americii nu își cer scuze pentru folosirea militarilor săi ca parte a unei coaliții care luptă împotriva SI”, a mai spus Obama.