ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În mesajul său de Crăciun, președintele american Barack Obama a vorbit despre spiritul care reunește oamenii - nu doar creștinii, ci americanii de toate credințele, transmite vineri DPA.
 
"Astăzi, la fel ca milioanele de americani și de creștini din întreaga lume, familia noastră sărbătorește nașterea lui Iisus și valorile după care a trăit", a declarat Obama, în mesajul său săptămânal de vineri.

Ca exemple, Obama a citat felul în care Iisus trata oamenii cu dragoste și compasiune și avea grijă de cei aflați la marginea societății: cei bolnavi, cei înfometați, cei sărmani și cei persecutați. "Acesta este spiritul care ne unește. La acest lucru se referă această sărbătoare: Să ne reunim ca o mare familie americană, să sărbătorim lucrurile bune și valorile la care ținem", a spus președintele american.

Obama, aflat în vacanță în Hawaii, în Pacific, cu soția sa Michelle și cu cele două fiice ale cuplului prezidențial, a adăugat că americanii ar trebui să-i onoreze pe toți militarii care apără țara. Prima Doamnă s-a alăturat președintelui și le-a cerut americanilor să aducă un omagiu forțelor armate, făcându-și timp să ajute veterani de război sau familii ale militarilor.

Soții Obama și cele două fiice, Malia și Sasha, au închiriat o vilă pe malul oceanului, la Kailua, la o jumătate de oră distanță de capitala Honolulu, unde s-a născut Barack Obama. "(...) Mi-am petrecut toată noaptea împiedicându-i pe Bo și Sunny (cei doi câini ai familiei — n.r.) să se apropie de prăjiturile pe care le-am pregătit pentru Moș Crăciun", a adăugat președintele american, citat de AFP.