ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Barack Obama afirmă că SUA și aliații lor nu vor ezita în lupta lor împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (ISIS), transmite BBC.

Vorbind în Kuala Lumpur, președintele Obama a subliniat că alianța internațională va distruge până la urmă ISIS, va recuceri teritoriul pe care aceasta îl controlează, îi va tăia accesul la resurse financiare și îi va vâna pe liderii acesteia.

Atacuri precum cel comis săptămâna trecută în Paris nu vor fi acceptate ca fiind "noua normalitate", a mai spus Barack Obama și a îndemnat toate națiunile să trimită semnalul că lumea va continua să își vadă de treburile ei cotidiene și nu va sucomba în fața fricii.
"Îi vom elimina. Vom redobândi zonele pe care le ocupă,  le vom stopa finanțările, le vom lua urma conducătorilor lor, le vom dezmembra rețelele, liniile de comunicare, și îi vom lichida", a promis președintele american.

"Cel mai puternic instrument de luptă împotriva ISIS pe care îl avem este să spunem că nu ne este frică și nu le 'cumpărăm' fantasmele că s-ar întâmpla ceva foarte important. Sunt doar o bandă de ucigași", a declarat președintele SUA.