ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele SUA Barack Obama și al Rusiei, Vladimir Putin, au avut o întâlbire privată cu ocazia Conferinței ONU pe tema climei, care a început luni la Paris, informează presa străină.

"Am vorbit în primul rând despre Siria", a spus Vladimir Putin. "Am discutat despre cum, în viitorul apropiat, ar trebui să ne focalizăm atenția pe o listă de organizații pe care le considerăm teroriste și o listă de organizații care să reprezinte opoziția 'sănătoasă'. Am discutat despre tactica acțiunii noastre comune pe această pistă politică și în opinia mea, există o înțelegere în privința drumului de urmat de-acum înainte", a afirmat Vladimir Putin.

Ben Rhodes, consilier adjunct pe probleme de securitate națională al Casei Albe, a spus că Obama "a subliniat faptul că SUA, Rusia, Turcia și aliații noștri în lumea arabă, plus Iran, trebuie să negocieze". Rhodes a mai zis că "aceasta este direcția în care putem lucra împreună".