ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Donald Trump a ieșit învins pe toată linia. De la acuzațiile de  fraudă care au permis victoria democratului Joe Biden, până la evenimentele din 6 ianuarie, care au dus la asaltul asupra Capitolului din Washington. Pentru prima dată, un președinte american se confruntă cu procedura punerii sub acuzare de două ori.

Președintele republican nu are de gând să plece de la Casa Albă fără răzbunare. Cel puțin așa se pare. Donald Trump ar fi autorizat declasificarea  și publicarea a „zeci de documente” referitoare la supravegherea și spionajul administrației Obama (Obamagate) împotriva campaniei din 2016 a sa, ca parte a unei campanii mai largi de discreditare a președintelui Statelor Unite.

Potrivit jurnalistului american John Solomon, documentele vor fi publicate în zilele care urmează. „A reacționat excelent. A autorizat eliberarea de către FBI și Departamentul Justiției a unui maldăr de documente oficiale. Acestea sunt lucrurile pe care FBI încearcă să le ascundă de public de 4 ani. Au niște dezvăluiri incredibile”, a declarat Solomon în emisiunea „Lou Dobbs Tonight”, la Fox News.
 
Potrivit site-ului The Post Millenial, documentele publicate arată cum a fost creată întreaga narațiune despre „Russiagate” și apoi pompată prin mass-media pentru a fi pus în umbră scandalul e-mailurilor în care era băgată până-n gât Hillary Clinton.

Solomon a spus că documentele care urmează să fie declasificate vor include debriefiengul lui Christopher Steele după ce a fost concediat pentru scurgerea documentelor, precum și instrucțiunile date de informatorul FBI, Stefan Halper, referitoare la operațiuni.

Potrivit Fox News, o sursă din Senat a declarat reporterului Fox, John Roberts, că documentele vor include „depoziții, transcrieri și interviuri”.
 
Solomon susține că va exista „o dezvăluire  bombă în documentele FBI despre amestecul Rusiei, care arată că întreaga narațiune a fost creată și difuzată către presă pentru a neutraliza îngrijorările lui Hillary Clinton privind scandalul e-mailurilor și că totul a fost un act poltic.
 
Donald Trump a mai anunțat și anul trecut în toamnă declasificarea în masă a tuturor documentelor legate de Rusia și Hillary Clinton.  Trump a distribuit  la acea vreme un mesaj care susține că FBI și CIA știau că implicarea Rusiei în campania din 2016 era o farsă politică. Alături de acest mesaj, președintele a anunțat decizia de declasificare.