ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un tribunal german a anulat luni obligativitatea purtării măștii pentru a limita răspândirea COVID-19 în orașul Düsseldorf, care ar urma să adopte rapid o nouă reglementare, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Decizia, în acest oraș industrial din vestul țării, survine în momentul în care Germania, mai degrabă ferită de primul val de pandemie din primăvară, este în prezent puternic afectată de coronavirus.
 
Miercurea trecută, municipalitatea a ordonat purtarea măștii în public în tot orașul, cu excepția parcurilor și a cimitirelor, dacă nu poate fi menținută o distanță de cel puțin cinci metri între două persoane.

Însă, în urma sesizării unui cetățean al orașului, tribunalul a decis luni că această hotărâre nu este suficient de clară cu privire la "buna conduită necesară" sub sancțiunea unei amenzi.

Autoritățile orașului au anunțat că doresc să adopte marți o nouă reglementare în acest sens.

În mai multe cazuri, în ultimele săptămâni, deciziile politice care vizează restricționarea vieții sociale pentru a preveni răspândirea epidemiei în Germania au fost anulate prin decizii judecătorești.

Astfel, mai multe jurisdicții au anulat luna trecută interdicțiile de ședere în hoteluri pentru călătorii germani proveniți din regiunile afectate grav de COVID-19.