ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cancelarul Austriei a fost primul lider occidental care a mers la Moscova după invadarea Ucrainei. După întâlnirea cu Putin, s-a întors cu declarații interesante, diferite de discursul occidental obișnuit.

Într-un interviu acordat NBC, cancelarul austriac Karl Nehammer, care l-a vizitat pe Vladimir Putin săptămâna trecută la Moscova, a declarat că președintele rus „crede că este pe cale să câștige războiul” din Ucraina.

Nehammer a explicat:

„[Putin] crede că războiul este necesar pentru a garanta securitatea Federației Ruse. Nu are încredere în comunitatea internațională și îi acuză pe ucraineni de genocid în regiunea Donbas.”

Cancelarul a adăugat:

„Deci, este în lumea lui, dar cred că știe ce se petrece acum în Ucraina.”

Politicianul austriac a dezvăluit că Putin i-a spus în germană că „este mai bine ca războiul să se termine mai devreme decât mai târziu” și a repetat că liderul de la Kremlin „știe exact ce se petrece acum”.

Cancelarul austriac, primul lider occidental care se întâlnește fizic cu Putin după ce acesta a ordonat invadarea Ucrainei, pe 24 februarie, a mai declarat în cadrul interviului că nu crede că președintele Rusiei va face uz de armele nucleare, deoarece „cunoaște riscul acestor arme”.

Austria are relații tradițional bune cu Rusia, dar , deși nu este membră NATO, s-a alăturat sancțiunilor internaționale împotriva regimului de la Moscova.

Totuși, spre deosebire de alte țări neutre, precum Finlanda sau Suedia, care și-au manifestat intenția de a adera la NATO, Austria nu dorește o aliniere militară.