ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trei semnale confirmă că bătălia juridică a lui Trump împotriva frauării alegerilor din SUA este pe calea cea bună. Primul este este procesul intentat împotriva secretarului de stat din Pennsylvania, Kathy Boockvar. A doilea este declarația purtătorului de cuvânt al Casei Albe, care anunță că „alegerile nu s-au încheiat”. Iar al treilea, poate cel mai important: procurorul general - ministrul justiției SUA, William Barr, a autorizat Departamentul Justiției să investigheze „acuzațiile substanțiale” de fraudă electorală.

Secretarul american al Justiției, Bill Barr, a dat undă verde, luni, deschiderii de anchete privind posibile nereguli în timpul alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie despre care Donald Trump dă asigurări că au fost marcate de „fraude”.

Bill Barr a subliniat că această autorizație, trimisă procurorilor federali din toată țara, nu indică faptul că Departamentul Justiției are dovezi ale existenței unor situații autentice de fraudă, informează Agerpres. 
„Vă autorizez să investigați acuzații substanțiale de nereguli privind voturile sau numărarea buletinelor de vot înainte de certificarea alegerilor în jurisdicțiile dumneavoastră, în anumite cazuri”, a scris el în documentul transmis.
 
„Astfel de anchete pot fi efectuate dacă există acuzații clare și potențial credibile de nereguli care, dacă sunt dovedite, ar putea avea un impact asupra rezultatului alegerilor federale într-un stat'', a adăugat el.

Anchetele privind fraude electorale țin în mod normal de responsabilitatea fiecărui stat, care își stabilește și controlează propriile reguli electorale.

Departamentul de Justiție al Statelor Unite nu intervine, de obicei, într-o astfel de situație până când numărul de voturi nu este certificat și numărarea nu este completă.
 
Potrivit calendarului electoral american, fiecare stat are la dispoziție timp până pe 8 decembrie, pentru a rezolva disputele electorale, inclusiv renumărările și contestațiile instanțelor judecătorești privind rezultatele. Membrii Colegiului Electoral se întâlnesc pe 14 decembrie pentru a finaliza rezultatul.
 
 Echipa de campanie a lui Donald Trump contestă rezultatele obținute de Joe Biden în mai multe state - în primul rând în Pennsylvania și Nevada.  Conform acuzațiilor și acțiunilor legale republicane, care sunt perfect justificate, este clar că scandalul fraudei electorale va continua să rămână în centrul dezbaterilor pentru următoarele zile.