ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aleksandr Vulin, ministrul sârb al Apărării, a respins vehement sugestia unui membru al Administrației Donald Trump că Serbia trebuie să aleagă între Occident și Rusia dacă vrea să adere la Uniunea Europeană.

Aflat în vizită la Belgrad, Hoyt Brian Yee, subsecretarul de Stat american pentru Afaceri europene și euroasiatice, a sugerat că Serbia trebuie să facă o alegere clară între Occident și Rusia, dacă vrea să adere la UE.

„Țările care vor să devină membre UE trebuie să arate clar acest lucru. Nimeni nu poate sta pe două scaune în același timp, mai ales dacă cele două scaune sunt la distanțe mari. Trebuie să facă alegeri, indiferent cât de grele sunt acestea", a afirmat Hoyt Brian Yee.

În replică, ministrul sârb al Apărării, Aleksandr Vulin, a respins vehement recomandarea oficialului american.

„Nu știu care va fi poziția sau reacția președintelui Aleksandr Vucici, dar sunt convins că va putea gestiona presiuni de genul acesta așa cum a făcut-o mereu. Dar, din punctul meu de vedere, pot spune că afirmațiile de acest gen nu pot veni din partea unui prieten sau a cuiva care manifestă respect pentru Serbia, care ne respectă politicile, drepul de a decide", a declarat Aleksandr Vulin, citat de agenția Tanjug.

„Serbia va lua singură deciziile, indiferent cât de puternici sunt cei care cred că pot hotărî în locul nostru", a subliniat Vulin.