ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Brian McKeon, adjunctul subsecretarului american al Apărării, a declarat că Statele Unite nu intenționează să instaleze focoase nucleare la baza de apărare antirachetă din România, anunță Sputnik News, citat de Mediafax.

"Acestea sunt declarații cu care nu suntem de acord și pe care le considerăm inacceptabile", a spus McKeon, care a respins obiecțiile Rusiei.

"În ultimele zile, a existat o afirmație făcută de unii oficiali ruși din cadrul securității, potrivit cărora am urma să echipăm rachetele cu focoase nucleare la baza din România și să amenințăm astfel Rusia, ceea ce este un nonsens", a spus McKeon.

În cursul anului 2016, sistemul de apărare antirachetă din România va fi operațional în totalitate, potrivit unor oficiali americani ai Apărării. Baza din Polonia ar trebui să fie gata până în 2018. Oficiali americani susțin că sistemul are rolul de a ținti rachete balistice provenind din Irak sau Coreea de Nord.

Moscova a prezentat în mod repetat îngrijorări privind sistemele europene de apărare antirachetă (BMD) amplasate în România și Polonia, susținând că acestea sunt direcționate împoriva Rusiei și că au rol de intimidare strategică. Rusia a mai subliniat că sistemele de apărare antirachetă încalcă Tratatului forțelor nucleare intermediare (INF).