Reacție extrem de dură a unui oficial de la Varșovia, după ce o turistă poloneză, aflată în vacanță în Italia, la Rimini, a fost violată de patru bărbați, despre care presa spune că, cel mai probabil, ar fi imigranți nord-africani, iar prietenul tinerei a fost bătut și jefuit. Adjunctul ministrului Justiției din Polonia afirmă, pe Twitter, că pentru bestiile din Rimini ar trebui aplicată pedeapsa cu moartea și susține că Polonia nu va primi refugiați decât peste cadavrul său, scrie ziarul Il Giornale. 

„Pentru bestiile de la Rimini ar trebui aplicată pedeapsa cu moartea, iar în cazul lor nu ar strica nici revenirea la tortură. Aceștia sunt imigranții pe care îi vreți în Polonia? Poate doar peste cadavrul meu!”. 

Comentariul viceministrului polonez al Justiției, Patryk Jaki, din mediul virtual, criticat de unii, a fost primit cu satisfacție de vicepreședintele Senatului italian, Roberto Calderoli, care, șocat și el de acest act de violență, a afirmat că pentru astfel de crime ar trebui aplicată castrarea chimică. Oficialul italian a sugerat că nu poate decât să-l invidieze pe Patryk Jaki pentru curajul de a fi spus că ar trebui reintrodusă pedepsa cu moartea. „Ce pot spune? Că este trist că ajungem să invidiem Polonia pentru libertatea sa de exprimare”, a comentat vicepreședintele Senatului italian.

Atacul brutal cărora le-au căzut victime turista poloneză și iubitul său pe plaja din Rimini a scandalizat opinia publică din peninsulă. Mai ales după ce unele ziare au susținut că ar fi fost comis de patru imigranți nord-africani.
 
Cei doi tineri polonezi, în vârstă de 26 de ani, petreceau un mic sejur pe plaja din Rimini când au fost atacați cu brutalitate de patru indivizi. Aceștia l-au bătut cu bestialitate pe bărbat, până l-au lăsat în stare de inconștiență, pentru ca mai apoi  să o violeze în voie pe tânăra rămasă fără protecție.
Mai mulți localnici au găsit trupurile celor doi turiști și au anunțat de urgență paramedici și carabinierii. Victimele, aflate în stare gravă, au fost transportate de urgență la spital.
 
Autoritățile italiene au catalogat acest incident drept unul deosebit de grav și continuă cercetările pentru a-i găsi pe agresorii, deosebit de periculoși, care se află în libertate. Autoritățile poloneze au trimis deja o echipă de anchetatori care să participe la investigații și spun că vor ca cei vinovați să fie aduși și judecați în Polonia.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews