ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sancțiunile impuse Rusiei de Occident în urmă cu doi ani, ca urmare a crizei ucrainene, ar putea fi ridicate în această vară. Cel puțin așa crede ministrul francez al Economiei, potrivit site-ului lexpress.fr.

Aflat într-o vizită la Moscova, ministrul francez al economiei, Emmanuel Macron, a afirmat că Parisul urmărește ridicarea "în vară" a sancțiunilor impuse Rusiei de occidentali din cauza crizei ucrainene, cu condiția ca acordurile de la Minsk să fie respectate.

"Obiectivul pe care îl împărtășim cu toții este de a putea ridica în vară sancțiunile pentru că procesul va fi fost respectat", a declarat Emmanuel Macron într-o intervenție în fața oamenilor de afaceri francezi, referindu-se la acordurile de la Minsk, semnate la începutul lui 2015 pentru a reglementa conflictul din estul Ucrainei.

Ca și Statele Unite, Uniunea Europeană a introdus sancțiuni din ce în ce mai dure împotriva Rusiei, mai întâi pentru anexarea Crimeii, în martie 2014, apoi pentru presupusa implicare în conflictul separatiștilor proruși din estul Ucrainei. Aceste din urmă măsuri, care vizează sectorul bancar, petrolier și de apărare, au fost prelungite la sfârșitul lunii decembrie pentru șase luni.

Ca răspuns, Rusia aplică un embargo asupra majorității produselor agroalimentare europene, ceea ce îi afectează serios pe agricultorii francezi.

Acordurile de la Minsk, semnate în februarie după medierea franco-germană, urmăresc să pună capăt conflictului dintre opozanții rebeli proruși și armata ucraineană în estul țării.

Vineri, la Forumul economic de la Davos, secretarul de stat american, John Kerry, a afirmat că sancțiunile ar putea fi ridicate "în următoarele luni" dacă Moscova aplică "integral" aceste acorduri.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews