ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ralf Jäger, ministrul regional de Interne al landului Renania de Nord-Westfalia a declarat că aproape toți suspecții în cazul violențelor, în principal sexuale, care au avut loc în noaptea de Anul Nou la Koln sunt persoane de origine străină, mai ales solicitanți de azil care au sosit în ultimele luni în Germania, relatează AFP.

"Atât declarațiile martorilor și rapoartele poliției (locale), cât și descrierile poliției federale arată că persoanele care au comis aceste infracțiuni sunt aproape exclusiv de origine imigranți", a declarat Ralf Jäger, ministrul de Interne al landului Rhenania de Nord-Westfalia.

Autoritățile germane anunțaseră anterior că vor face public luni primul raport aprofundat al anchetei asupra violențelor din Koln, aflate la originea a circa 600 de plângeri ale victimelor și care fragilizează poziția cancelarului Angela Merkel în problema refugiaților.

"Pe de altă parte, rezultă că în multe cazuri este vorba de persoane originare din Africa de Nord și din lumea arabă. În starea actuală a investigațiilor, există, de asemenea, printre suspecți refugiați veniți la noi anul trecut", a spus Ralf Jäger, prezentând un prim raport de ansamblu asupra acestor evenimente.

Numărul plângerilor depuse la poliție în urma agresiunilor sexuale și furturilor comise în noaptea de Revelion la Koln a depășit 500, în timp ce la Hamburg au fost depuse peste 100 de reclamații, relatează agenția germană DPA în pagina electronică.

Potrivit unui comunicat al poliției, 516 plângeri au fost depuse până în prezent la Koln, față de 379 câte erau anunțate anterior, aproximativ 40 la sută dintre acestea referindu-se la agresiuni sexuale.