ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Țările NATO, cu sprijinul direct al SUA, au alimentat războiul civil din Ucraina, afirmă președintele Dumei de Stat, Serghei Narâșkin.

Potrivit lui Narâșkin, multe lecții (ale istoriei) 'fie au fost prost studiate, fie au fost pur și simplu uitate'. 'Despre aceasta vorbesc evenimentele tragice din Iugoslavia, Irak, Libia, Siria. Distrugerile și moartea au revenit în Europa, atunci când țările NATO, cu sprijinul direct al SUA și făcând jocul unor veritabili naziști de la Kiev, au alimentat de fapt războiul civil din Ucraina', a acuzat Narâșkin, în cadrul unei mese rotunde organizate la Seul pe marginea 'aspectelor cultural-istorice ale relațiilor ruso-coreene', transmite Agerpres.

În același context, președintele Dumei de Stat și-a exprimat aprecierea pentru poziția Seulului, care 'nu a cedat presiunilor, solicitărilor și chiar amenințărilor din partea Washingtonului' și 'nu s-a raliat unor asemenea pași precum sunt sancțiunile antirusești'.

În opinia lui Narâșkin, aceste sancțiuni sunt 'măsuri care încalcă normele dreptului internațional și ale Organizației Mondiale a Comerțului'. 'De altfel, în timpul întrevederilor mele cu omologi europeni, deputați și reprezentanți ai businessului european, aceștia, vreau să vă spun, manifestă o foarte mare îngrijorare față de acțiunile Occidentului la adresa Rusiei', a mai spus Serghei Narâșkin.