Trupul jurnalistului saudit Jamal Khashoggi a fost tăiat în bucăți pentru a putea fi „dizolvat” mai ușor, a declarat, vineri, un consilier al președintelui turc Recep Tayyip Erdogan.

Potrivit cotidianului Hürriyet, Yasin Aktay, un consilier al președintelui Recep Tayyip Erdogan, a declarat că trupul jurnalistului a fost dizolvat în acid, pentru a nu exista urme ale crimei comise pe data de 2 octombrie în sediul Consulatului Arabiei Saudite de la Istanbul.

„Observăm în acest stadiu că ei nu s-au mulțumit doar să-l dezmembreze, ei s-au debarasat de el dizolvându-l. Potrivit ultimelor informații de care dispunem, motivul pentru care au tranșat corpul a fost să-l dizolve mai ușor”, a declarat Yasin Aktay

Editorialistul Jamal Khashoggi, colaborator al ziarului The Washington Post, a dispărut pe data de 2 octombrie, după ce s-a dus la consulat pentru a-și aranja niște documente în vederea căsătoriei cu o cetățeană turcă.

Riadul a afirmat mai întâi că Jamal Khashoggi a părăsit consulatul la puțin timp după ce a intrat, iar apoi că a murit într-o încăierare, însă a sfârșit prin a evoca o ”operațiune neautorizată” de către putere.

Parchetul din Istanbul a anunțat marți, într-un comunicat, că ”victima a fost dezmembrată” și că ”s-au debarasat de ea” - fără să precizeze cum.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.