ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul pentru afaceri europene din Ungaria, Szabolcs Takács, acuză instituțiile comunitare, într-un interviu pentru Digi24, că terorizează statele membre care au opinii diferite față de Bruxelles și că au început o vânătoare de vrăjitoare la adresa unor state membre, înțelegându-și greșit menirea. El a spus că este de acord cu abordarea României pe durata deținerii președinției Consiliului UE, aceea de a de „a înlătura dublul standard dintre statele membre și Uniunea Europeană", scrie news.ro.

„Parlamentul European își înțelege greșit menirea când începe o vânătoare de vrăjitoare la adresa unor state membre, când ne tratează discriminatoriu și refuză să ia în considerare probleme similare din alte state membre. Nu e deloc corect. Parlamentul European ar trebui să aibă rolul de a proteja interesele cetățenilor Uniunii Europene. Dar în loc să facă asta, terorizează politic", a afirmat oficialul ungar în interviul acordat Digi24.

El a declarat că Legislativul european "marginalizează țările cu opinii diferite sau vin cu o părere opusă pentru a da impresia unei dezbateri democratice".

„Desigur, noi respingem astfel de practici și suntem de acord cu abordarea României pe timpul președinției. Și anume intenția de a înlătura dublul standard dintre statele membre și Uniunea Europeană", a precizat ministrul ungar.