ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sarah Huckabee Sanders, secretarul de presă al Casei Albe, a afirmat că este „incontestabil” faptul că președintele american Donald Trump a făcut mai multe pentru a învinge rețeaua teroristă Stat Islamic (SI), în comparație cu fostul președinte Barack Obama, relatează The Hill.

Mesajele secretarului de presă al Casei Albe au fost transmise prin intermediul Twitter. În timpul campaniei prezidențiale din 2016, Donald Trump i-a acuzat pe Barack Obama și pe Hillary Clinton pentru ascensiunea organizației teroriste SI.

„Este indiscutabil că președintele Donald Trump a făcut mai multe în opt luni pentru a izola Coreea de Nord și pentru a învinge SI decât a făcut Obama în opt ani”, a scris Sanders pe Twitter.

Sanders a postat și un comunicat al vicepreședintelui Mike Pence, care laudă performațele internaționale dobândite de Donald Trump.

„În timp ce criticii se angajează într-o retorică fără conținut și lansează atacuri nefondate, sub conducerea actualului președinte, militanții SI au fost puși pe fugă. Coreea de Nord este mai izolată ca niciodată, iar aliații din NATO fac mai mult pentru a-și aduce contribuția echitabilă la securitatea colectivă”, precizează vicepreședintele SUA.

Mesajele secretarului de presă al Casei Albe vin la câteva zile după ce The New York Times relata că peste 1.000 de militanți ai SI s-au predat în Irak doar în ultima săptămână.