ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prima biobancă ce va stoca feți născuți morți sau avortați a apărut în Olanda, notează site-ul Genetique.org, citat de Culturavieții.

Astfel, Spitalul Universitar din Amsterdam va oferi acum tuturor cuplurilor care vin pentru avort posibilitatea de a-și dona fătul lor pentru cercetare.

Scopul instituției este de a „crea o biobancă de feți”, pentru două tipuri de cercetare: studiul anomaliilor genetice pentru feții cu dizabilități genetice și studiul dezvoltării fetale în timpul sarcinii, pentru cei „normali constituiți”.

Pana acum, spitalul a folosit feți pe care cuplurile i-au oferit spontan pentru știință, „dar acest număr mic de feți nu mai este suficient” anunță medicul embriolog Bernadette de Bakker. 

De asemenea, aceasta explică faptul că „feții trebuie să fie aduși cât mai repede posibil” la această biobancă, „de îndată ce părinții și-au dat consimțământul și și-au luat rămas bun”. Anonimatul lor „este garantat”. 

Mai mult, de Bakker specifică faptul că acești feți „vor fi tratați cu cel mai mare respect posibil”, deoarece „un făt de 24 de săptămâni măsoară aproximativ 30 cm, nu vorbim aici despre o grămadă de celule”.