ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul olandez a adoptat o lege prin care se va interzice purtarea vălului islamic în școli, spitale și în mijloacele de transport public.

Premierul Mark Rutte a declarat că acestă prevedere nu se aplică pentru purtarea vălului pe stradă, ci doar în „situații specifice unde este esențial ca oamenii să fie văzuți” sau pentru motive de siguranță.

Rutte a mai spus că guvernul a încercat să „găseasă un echilibru între libertatea oamenilor de a purta ce haine vor și importanța comunicării mutuale și reconoscibile”. Acesta a precizat că legea nu are un fundament religios. Un proiect de lege anterior, care fusese susținut și de activistul anti-islam Geert Wilders, a fost retras.

Persoanele care nu respectă legea vor risca amenzi de până la 405 euro.Potrivit presei olandeze, între 100 și 500 de femei din Olanda poartă vălul islamic, majoritatea dintre ele la ocazii speciale.

În Franța și Belgia sunt legi mai stricte în acest sens, fiind interzisă purtarea vălului în spațiul public.