ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul olandez se pregătește să ia o decizie majoră privind fiscalitatea, iar aceasta va lovi în plin în multinaționale. Mai exact, marți ar urma să adopte o modificare legislativă privind impozitarea profiturilor, pentru a corecta imaginea de paradis fiscal pentru marile grupuri, arată AFP.

Oficial, țara nu figurează pe „lista neagră” a Uniunii Europene dar regatul este un paradis al optimizării fiscale pentru marile companii, iar acum premierul liberal Mark Rutte vrea să pună capăt acestui lucru. Măsura este sprijinită chiar și de către ecologiștii și socialiștii aflați în opoziție, dar coaliția premierului Rutte, formată din patru partide, este divizată în privința acestui subiect.

În prezent, multinaționalele pot declara când le convine cel mai bine pierderile înregistrate în străinătate. Acestea sunt atunci deduse din veniturile lor. În ce privește profiturile înregistrate în străinătate, acestea nu sunt luate în calcul.
 
Astfel, giganți precum Philips, AkzoNobel, Airbus sau Shell nu plătesc practic niciun impozit.