ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe școli din Olanda mizează pe un joc de masă pentru copii, cu scopul de a-i învăța să spună „nu" pedofililor, într-o țară unde poliția a primit anul acesta un număr dublu de denunțuri pentru abuzuri asupra minorilor față de anul trecut, relatează EFE.

Inspirat dintr-un joc de masă cu căsuțe și figurine pe care trebuie să avanseze, copilul este astfel avertizat despre limitele sexuale. Obiectivul este de a-i învăța pe copii ce tipuri de contacte sunt normale, despre abordările de pe rețelele sociale, sau ce înseamnă dacă antrenorul său de fotbal îi cere să-și scoată lenjeria intimă.

Obiectivul acestui joc educativ este de a-i învăța pe copii să distingă între ceea ce este „normal, rău, sau confuz și de a-i fi mai ușor să vorbească despre aceste lucruri cu un adult", a declarat creatoarea jocului, Petra Duijzer.

Duijzer a precizat că a primit de la o școală olandeză suma de 10.000 de euro pentru a dezvolta jocul „Safe Kids” și de a pregăti mai mulți angajați sociali pentru „a nu comite greșeli" când lucrează cu copiii.

În prezent există 40 de profesori pregătiți cu ajutorul acestui sistem care îi învață pe copiii cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani să-i detecteze pe pedofili, iar pe părinți să fie vigilenți. Este vorba, potrivit lui Duijzer, de a face ca dezbaterea asupra sexualității să devină accesibilă tuturor și ca acest joc să fie implementat în școli.

Deocamdată jocul se află în fază de testare, în așteptarea avizului Ministerului Învățământului din Olanda.

Într-un raport publicat în octombrie, poliția olandeză a asigurat că a primit aproximativ de 12.000 denunțuri de pedofilie și pornografie infantilă, dublu față de anul 2015, care sunt investigate de 11 echipaje diferite.

Au fost de asemenea identificate 156 de victime ale acestor abuzuri „în fiecare an tot mai tinere", au asigurat surse ale poliției.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews