ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Casa de producție a muzicianului olandez André Rieu a contestat marți, 24 octombrie, în fața magistraților Tribunalului Roermond, amenda de peste o sută de mii de euro aplicată de Inspecția olandeză a muncii pe motiv că ar fi pus copii minori să muncească.
 
André Rieu s-a trezit amendat pentru prestația cântăreților de nai minori la 7 concerte ținute în vara lui 2015 la Maastricht, scrie presa franceză. Judecătorii au considerat că cei 12 tineri muzicieni de la compania muzicală a virtuosului artist român Gheorghe Zamfir au cântat până la miezul nopții, ori minorii nu au voie să muncească, în acest caz să cânte, decât până la ora 23.
 
În prima instanță André Rieu  a primit o amendă de 233 de mii de euro, care apoi a fost redusă la jumătate.
 
André Rieu  a contestat amenda și susține că Gheorghe Zamfir este vinovat de această situație, întrucât artistul român ar fi responsabil de prestațiile micilor artiști.
 
Gheorghe Zamfir l-a acompaniat pe celebrul artist olandez în concertele programate în Maastricht, Olanda în 2015. Zamfir a plecat atunci însoțit de taraful său, dar și de circa 30 de români, dansatori din Ansamblul Folcloric Național Transilvania și de micii interpreți la nai pe care publicul român i-a putut admira concertele ce au avut loc în Piața Constituției.