ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regizorul american Oliver Stone a lansat un apel la președintele Donald Trump, cerându-i să declasifice toate documntele referitoare la conflictul din Ucraina. Dar și la cel din Siria, scrie antidiplomatico.it, citând un post TV rusesc. Celebrul cineast anti sistem susține că, în spatele conflictului din Ucraina se află CIA.

„Problema este că în țara noastră nu se cunoaște situația reală. Dacă aș fi președintele Trump, aș declasifica toate informațiile privind Ucraina”, a spus Stone într-un interviu pentru o televiziune din Rusia.
Stone afirmă că acuzațiile conform cărora Rusia a fost cea care „a agravat situația din zona de conflict” sunt neadevărate, insistând asupra faptului că America are „ o responsabilitate uriașă pentru perepetuarea conflictului”. 
Stone este convins că CIA „a fost în spatele tuturor evenimentelor importante din istoria modernă”, printre care și conflictul din Ucraina.
„Este foarte dureros pentru oamenii care trăiesc în acea regiune de conflict, dar, în același timp, această situație este folosită de SUA pentru a pune la zid tot mai mult Rusia și pentru a ține treaz conceptul de NATO”. 
 
Cineastul care a regizat filme celebre ca „Platoon” și „Născut pe 4 iulie” a mai spus că este șocat de știrile false fake news care apar zilnic și în care rușii sunt acuzați de agravarea situației din estul Ucrainei.
 
„SUA au nevoie de ură, au nevoie de un dușman și nu doar de unul. Cred că puterea americană se bazează pe dușmani pentru că eu sunt cei care aduc banii”, afirmă Oliver Stone.