ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un important membru UNICEF, care a militat ani de zile pentru drepturile copiilor și a ajutat guvernele din întreaga lume să abordeze problema abuzului asupra minorilor, a fost condamnat la închisoare după ce a violat un băiat de 13 ani, în anii 60.

Peter Newell, în vârstă de 77 de ani, fost consultant în cadrul UNICEF, autorul implementării „Convenției Drepturilor Copilului”, în 1998,  a recunoscut în fața instanței trei agresiuni asupra copiilor și a fost condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare. Newell este cel care condus o campanie în Marea Britanie de interzicere a abuzului fizic asupra copiilor, scrie BBC News .

Atacurile sexuale scandaloase au avut loc pe parcursul unei perioade de trei ani, în anii ’60, dar au ieșit la iveală abia anul trecut, după o anchetă a poliției din Marea Britanie, după ce 125 de activiști britanici care lucrau în unele ONG-uri pentru copii au fost acuzați de pedofilie.
 
Însă amploarea problemei a fost clarificată abia zilele trecute, când ziarul britanic The Times a publicat un raport care acuză zeci de angajați ai ONG-urilor Oxfam, cunoscute pentru politica pro avort, de abuz sexual chiar asupra minorilor din țările în care s-au desfășurat intervenții umanitare (printre suspecți sunt, de asemenea, angajații ai organizației Salvați Copiii, pentru 31 de cazuri de abuz, și de la organizația Medici fără Frontiere).

Violul finanțat

Astfel, în ultimele săptămâni au apărut elemente care arată că abuzul de putere în ONG-uri care ar trebui să apere copiii a devenit normă. Profesorul Andrew MacLeod, fost director al Centrului de coordonare pentru situații de urgență al Organizației Națiunilor Unite, a declarat pentru The Sun că „ practic, violul a fost finanțat parțial de contribuabili din Regatul Unit” ( existând 60. 000 de cazuri de abuz asupora copiilor raportate în ultimii zece ani și comise de aproximativ 3.300 de pedofili care operează în acest sector). De fapt, ar exista „zeci de mii de angajați cu înclinații pedofile în întreaga lume, dar dacă poartă tricoul UNICEF, nimeni nu îi întreabă ce fac”.

După arestarea lui Newell, un purtător de cuvânt al UNICEF a declarat că organizația este șocată. „Nu am știut nimic despre aceste fapte când lucram ca și consultant al UNICEF în urmă cu 10 ani”. 

Un scandal similar a izbucnit în 1987, când liderul belgian al UNICEF, Gilbert Jaeger, a demisionat după arestarea unor angajați condamnați pentru pedofilie împreună cu alți colegi francezi, britanici și elvețieni. În subsolul clădirii din Bruxelles, s-a descoperit un studio foto care era folosit pentru realizarea unor fotografii pornografice cu copii, majoritatea din țări nord-africane (la acel moment au fost confiscate peste 1.000 de fotografii, precum și o listă de distribuție de aproximativ 400 de nume în 15 țări europene).

 Încurajarea teroriei de gen și a educației sexuale timpurii

Iată însă ce se stabilea prin „Convenția de la Geneva privind drepturile copilului”, implementată ulterior de Newell și folosită diversele state ONU pentru a încuraja teroria de gen sau educația sexuală timpurie.
 
Art. 14: „Statele părți vor respecta dreptul copilului la libertatea de gândire, conștiință și religie”; Art. 16. „Nici un copil nu va face obiectul unei intervenții arbitrare sau ilegale în viața sa privată” - Pe baza acestor două articole Canada a aprobat anul trecut o lege care prevede că copiii au drepturi religioase și sexuale pe care familia nu le poate contesta fără o decizie a justiției.

Articolul 24: „Statele părți recunosc dreptul copilului de a se bucura de cea mai bună stare de sănătate posibilă și de a beneficia de servicii medicale”. Grație acestei prevederi, părinții care, de exemplu, se opuneau tratamentelor pentru schimbarea sexului copilului lor, pot pierde acum autoritatea părintească sau nu pot fi admiși la practicile de adopție. Articolul 24 continuă prin justifiarea educației sexuale timpurie: „Statele părți se străduiesc să asigure implementarea deplină a dreptului menționat mai sus și, în special, să ia toate măsurile corespunzătoare pentru crearea serviciilor de medicină preventivă, de îndrumare a părinților și de planificare familială, și asigurarea educației în aceste domenii”.