ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dr. Mike Ryan, director executiv al Programului OMS pentru Urgențe Sanitare, declara zilele trecute că aproximativ „10% din populația globală ar fi putut fi infectată de acest virus”. Cu doar 1.061.539 decese atribuite virusului, asta înseamnă că există o rată a mortalității prin infectare de aproximativ 0,14%, ceea ce este în linie cu gripa sezonieră. Concluzia se regăsește pe un blog asociat The Guardian.

În încercarea aparentă de a induce un grad de frică în ceea ce privește răspândirea COVID-19, oficialii Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au lansat ceea ce la prima vedere pare a fi un număr alarmant al ratei de infectări. Cu toate acestea, atunci când acest număr este comparat cu numărul de decese, se dovedește că rata de deces a noului coronavirus este comparabilă cu gripa sezonieră. Un lucru pe care mulți experți și observatori îl susțin de luni de zile, scrie sursa citată. 
„Boala continuă să se răspândească. Este în creștere în multe părți ale lumii ”, a declarat Ryan. „Cele mai bune estimări actuale ne spun că aproximativ 10% din populația globală ar fi putut fi infectată cu acest virus”.

Purtătorul de cuvânt al OMS, dr. Margaret Harris, afirma ulterior că „cele mai bune estimări” de 10% ar proveni din media rezultatelor studiilor de anticorpi din întreaga lume și a subliniat că virusul are încă „oportunitatea” de a se răspândi continuu la restul de 90% „dacă nu luăm măsuri pentru a-l opri”
 
Deși informațiile celor de la OMS au fost preluate pe nerăsuflate de toată presa occidentală, promovând astfel frica de virus și de o „perioadă dificilă” care urmează,  jurnalistul Kit Knightly de la OffGuardian a observat că această cifră de 10% este „de fapt o veste bună.”

Potrivit AP, directorul executiv al OMS pentru situații de urgență, dr. Michael Ryan, a indicat acest lucru la 5 octombrie, în timpul unei „sesiuni speciale a consiliului executiv al OMS cu 34 de membri, concentrându-se pe COVID-19”.
 
Ținând cont că avem o populație mondială de aproximativ 7,8 miliarde de oameni, numărul total de infecții cu COVID-19 ar fi de aproximativ 780 de milioane de indivizi. Cu „numărul global de decese atribuite în prezent infecțiilor cu Sars-Cov-2 la cifra de 1.061.539”, acest lucru ar echivala cu „o rată a mortalității prin infectare de aproximativ 0,14%”. Despre care Knightly spune că este „în conformitate cu gripa sezonieră”, conform unor cercetări și „predicții ale multor experți din întreaga lume”.

De altfel, și dr. Anthony Fauci a publicat în februarie o lucrare în care a prezis: „consecințele clinice generale ale Covid-19 pot fi mai asemănătoare cu cele ale unei gripe sezoniere severe (care are o  rată a mortalității de aproximativ 0,1%) sau ale unei gripe pandemice (asemănătoare cu cele din 1957 și 1968)”.
 12 zile mai târziu, în timp ce susținea măsuri severe de blocare, dr. Fauci a declarat că noul coronavirus a avut „o rată a mortalității de 10 ori” mai mare față de gripa sezonieră.

Contribuind la justificarea măsurilor severe de blocare în întreaga lume, OMS a afirmat că numărul deceselor cauzate de virus a fost de 3,4% la nivel global, de peste 24 de ori mai mare decât rezultatul de 0,14% din „cea mai bună estimare” a lor de mai sus.

Conform mai multor date urmărite și prezentate de Swiss Policy Research (SPR), predicția timpurie a lui Fauci și „cea mai bună estimare” actuală a celor de la OMS sunt cele care rămân corecte: rata generală de decese provocate de COVID-19 „variază între 0,1% și 0,5% în majoritatea țărilor, ceea ce este comparabil cu pandemiile de gripă din 1957 și 1968”.

Knightly susține însă că chiar și aceste cifre pot fi umflate semnificativ din cauza „supra-raportării” pentru care există deja suficiente dovezi. Chiar și așa, SPR subliniază faptul că, ținând cont de de cifrele actuale, riscul de deces „pentru populația în general sănătoasă este comparabil cu mersul zilnic cu mașina la serviciu”.