În luna iulie, FBI a salvat peste 100 de victime ale traficanților de sex în întreaga SUA. Potrivit unui comunicat de presă, în urma inițiativei denumite „Operațiunea Ziua Independenței” au fost recuperați minori și au fost arestați 67 de traficanți de minori. Autoritățile americane au recunoscut, în utltimii ani, că problema „traficului de persoane” nu se referă doar  la răpirea și sechestrarea copiilor și a femeilor, ci și la complexitatea rețelelor implicate în comercializarea sexului.

„FBI-ul se concentrează pe recuperarea victimelor, copii, și pe arestarea traficanților de sex care le exploatează”, a declarat directorul FBI, Christopher Wray. „Prin operațiuni ca aceasta, FBI ajută victimele să scape de abuzurile la care sunt supuși de traficanții sexuali”, scrie site-ul fbi.gov. news.

Ca urmare a unei inițiative naționale, FBI a avut la dispoziție o perioadă mai lungă de timp pentru a-și pune în aplicare planul de salvare a victimelor. Biroul din Houston a colaborat cu Departamentul de poliție din Houston pentru a căuta și identifica rețelele de socializare și site-urile de escortă  care făceau publicitate sexului cu minori. Ofițerii implicați în operațiune și-au luat identități false, s-au întâlnit cu traficanții într-o locație pre stabilită, unde erau aduse victimele pentru a fi „intervievate”.

Acțiunea a inclus operațiuni sub acoperire și a dus la deschiderea a zeci de investigații penale federale. Agenții și analiștii FBI au colaborat în permanență cu Centrul Național pentru Copii Abandonați și Exploatați (NCMEC) pentru a identifica minori care au fugit de acasă, copii dispăruți și tineri care ar fi fost victime ale traficului de persoane.

”Suntem aici pentru salvarea copiilor și pentru a construi cazuri solide împotriva traficanților”, a declarat Jeanette Milazzo,agent special al Biroului Federal de Investigații din Houston. „Dacă am dezvoltat o relație foarte bună cu victima, construim un caz împotriva traficanților și sperăm să-i aducem în fața tribunalului federal”, a adăugat aceasta.


În total, 103 minori au fost identificați sau recuperați și 67 de traficanți au fost arestați. Acțiunea a dus la deschiderea a 60 de noi investigații federale.

FBI și  Centrul Național pentru Copii Abandonați și Exploatați, împreună cu Secția specială privind exploatarea copiilor a Departamentului Justiției, au lansat Inițiativa Națională „Inocență Pierdută” în anul 2003, pentru combaterea traficului sexual cu copii în SUA. Astăzi, inițiativa a ajuns să numere 86 de forțe speciale privind combaterea exploatării copiilor și a traficului de ființe umane, care sunt angrenate în operațiuni precum cea numită „Ziua Independenței”. Până acum, în urma colaborării acestor entități,  s-a reușit recuperarea sau identificarea a peste 6.600 de victime, copii, și a peste 2.700 de condamnări penale ale traficanților.

În trecut, operațiunea FBI de salvare a victimelor traficanților de sex a purtat numele de „Cross Country”. A avut loc între anii 2008 și 2017 și a dus la recuperarea a peste 900 de victime și la arestarea a aproape 1.400 de traficanți.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews