ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Osama bin Laden a fost vândut americanilor de un spion pakistanez, care i-a dezvăluit ascunzatoarea în schimbul a 25 de milioane de dolari. Serviciile secrete de la Islambad îl țineau pe liderul al Qaida prizonier incă de la finele lui 2006 și au colaborat cu americanii din Navy Seals la raidurile care au condus la moartea teroristului numărul unu, pe 2 mai 2011. Mai mult, cadavrul lui bin Laden nu a fost aruncat în mare, așa cum au pretins americanii, ci a fost azvărlit din elicopter, în munții din Afganistan.
 
Toate aceste afirmații-bombă se regăsesc într-un articol publicat de  London Review of Books de jurnalistul și laureatul premiului Pulitzer, Seymour Hersh, care îl acuză pe Obama că i-a mințit pe americani în privința operațiunii secolului, lichidarea lui Osama bin Laden, relatează ziarul La Stampa.
 
Uciderea lui Bin Laden a fost "punctul culminant al primului mandat al lui Obama, așa cum  tot acesta a reprezentat un factor decisiv în obţinerea celui de-al doilea mandat la Casa Albă", susține ziaristul.

"Casa Albă menţine ideea că misiunea cu pricina a fost exclusiv americană, fără ca generalii pakistanezi din armată sau cei din serviciile de informaţii, să fie informaţi despre razia care îl viza pe Bin Laden. Este cu totul fals, aşa cum sunt multe elemente din administraţia Obama în multe alte privinţe", spune Hersh. 

”Nu CIA a fost agenţia care a aflat locul unde se ascundea Bin Laden! Nu s-au urmărit curierii teroristului, nu ei au fost cei care au dat informaţiile, aşa cum pretinde oficial Casa Albă. Un ofiţer de rang înalt din spionajul pakistanez a fost recompensat cu 25 de milioane de dolari pentru preţioasa informaţie. Exceptând faptul că Obama a dat ordinul direct de îndeplinire a misiunii, multe alte aspecte sunt total false", continuă Hersh.

Pe 2 mai 2011, Washingtonul anunţa că Osama bin Laden a fost lichidat de trupele speciale ale SUA, într-o casă din Abbottabad, nord-estul Pakistanului. Multe relatări media ulterioare sugerau că administraţia americană încearcă să ascundă multe detalii referitoare la razia care a dus la uciderea celui mai căutat terorist al planetei.

Potrivit jurnalistului, anunţul, prin care Obama transmitea poporului american  că Bin Laden a fost omorât, "a fost întocmit în mare grabă".