ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Operațiunile de evacuare din Alep au fost reluate în această dimineață. Aproximativ 1.000 de persoane au fost scoase din oraș în ultimele ore, în timp ce 350 au părăsit aseară cartierele rebele din Alep. Ieri, evacuările au fost întrerupte din cauza unui grav incident.

Duminică, rebelii au dat foc autobuzelor trimise să ii evacueze pe locuitorii din provincia siriană Idlib, ultima redută în lupta cu armata siriană. În replică, trupele lui Bashar al-Assad au pus capăt evacuării civililor din Alepul de Est.


Potrivit observatorilor, în jur de 8.500 de oameni au fost evacuați în ultimele zile și duși într-o tabără a armatei siriene.

După ce au supraviețuit bombardamentelor și asediului, acum sunt la mila regimului care a încercat să-i învingă prin infometare.

„Mâncarea e aruncată din spatele camionului și oamenii se bat ca să pună mâna pe ea. Așa arată disperarea. Acești oameni nu au avut acces la hrană adevărată ani de zile”, relatează Bill Neely, corespondent NBC.

Păziți de soldați sirieni și ruși, pe lângă foame, evacuații din Alepul de Est înfruntă frigul și boala. Medicii ruși le tratează rănile căpătate în bombardamentele rusești.

Azi, Consiliul de Securitate ONU va vota pentru trimiterea de observatori care să monitorizeze evacuarea civililor. Potrivit ONU, în Alepul de Est sunt în continuare 40.000 de civili și între 1.500 și 5.000 de combatanți rebeli.