ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grupuri insurgente susținute de Statele Unite au eliberat, marți, orașul sirian Raqqa, care era sub controlul rețelei teroriste sunnite Stat Islamic, afirmă surse citate de postul Al Jazeera.

Grupul Forțele Democratice Siriene (SDF), o alianță de miliții insurgente kurde și arabe susținute de Statele Unite, a anunțat marți eliberarea orașului Raqqa, după operațiuni care au durat patru luni.

Operațiunile terestre au beneficiat de susținere aeriană din partea coaliției antiteroriste internaționale coordonate de Statele Unite.

Potrivit organizației Rețeaua Siriană pentru Drepturile Omului, peste 900 de civili au fost uciși în operațiunile militare, lansate în iunie.

Organizația fundamentalistă sunnită Stat Islamic ocupă teritorii în nord-vestul Irakului, în estul Siriei, în nordul Egiptului, în nordul Libiei și în estul Afganistanului, unde a proclamat un "califat".

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent și cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forțele opoziției și grupuri teroriste, inclusiv organizația sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak și Siria / Stat Islamic în Irak și Levant). Bilanțul conflictului depășește 270.000 de morți.