ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liberalul Ludovic Orban susține că singurii care au dreptul să decidă asupra căii pe care trebuie să o urmeze PNL sunt membrii de la baza partidului, el precizând că în campania electorală s-a mers pe același sistem de „parașutare" a unor candidați, fără a se ține cont de voința organizațiilor locale. 

"PNL are nevoie de revenirea la democrație. PNL nu înseamnă un grup de oameni aflat vremelnic la conducerea partidului. (...) Singurii care au dreptul să hotărască azi ce trebuie făcut în PNL sunt membrii săi de la bază, care azi știu foarte bine cine merită să fie învestit cu încredere. (...) Dacă cineva își imaginează că mai merge cu cârdășii, cooperative, cu mistificări de baze de date și cu alte șmecherii prin care să încerce să impună o voință care e contrară voinței bazei PNL, după părerea mea se înșeală", a declarat, marți, Ludovic Orban.

Întrebat dacă până acum nu a fost democrație în partid, el a arătat că, deși au existat niște proceduri de desemnare a candidaților, ele nu s-au respectat.

„Pui organizațiile, fac voturi democratice să stabilească listele de candidați, după care se întorc listele de către conducerea centrală fără niciun fel de respect? Se întreabă unii de ce n-au tras primarii? Păi când s-au depus memorii din partea primarilor pentru susținerea unor candidați la Parlament nici măcar nu au fost introduse pe ordinea de zi în Biroul Politic. S-a mers pe același sistem de parașutare a unor candidați, deși au fost stabilite niște proceduri. (...) Nu s-au respectat", a răspuns Ludovic Orban.


Liberalul a precizat că nu este de acord ca Alina Gorghiu să fie făcută responsabilă de rezultatul PNL, ci toți cei implicați în procesul decizional.

„Cred că azi în PNL nu e nevoie să cârpim niște decizii luate în același Birou Politic care a luat decizii și până azi. Să numim pe unii interimari care nu știm dacă vor candida sau nu vor candida, care nu știm dacă vor folosi sau nu poziția interimară pe care o dobândesc pentru a-și fructifica un avantaj într-o eventuală competiție în PNL”, a afirmat Orban.

El mai spus că PNL trebuie să își regăsească identitatea, iar deciziile să fie luate cu participarea bazei partidului.

„PNL va fi PNL sau nu va mai fi. (...) PNL are nevoie cu adevărat de regăsirea identității. PNL are nevoie ca decizia să se întoarcă în PNL și să fie luată cu participarea bazei partidului. Să nu mai fie tot felul de oameni care vin și aduc lumina dintr-o parte sau din cealaltă. Decizia trebuie luată de membrii PNL, de organismele statutar constituite în urma alegerilor care sunt învestite cu legitimitate prin votul membrilor PNL", a conchis Ludovic Orban.